EDUSAMBAM logo
EDUSAMBAM ASSESSMENT SERIES

Unit 7: If (Poem — Rudyard Kipling)

Auto-Graded Online Self-Assessment — Section A: Multiple Choice
Progress0 / 19 answered
SubjectEnglish LanguageTotal Marks19
Total Questions19Time Allowed20 Minutes

GENERAL INSTRUCTIONS

1. Read each question carefully before answering.
2. Select one answer only per question.
3. You can change an answer any time before submitting.
4. Click Submit Test when finished to see your score and a review of each answer.
5. This is the auto-graded online version of the EDUSAMBAM printable worksheet for this unit.
A. Choose the correct form of verb
1. Dams ____ on rivers.
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: C. are built
2. A good book ____ soon.
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: B. is being published
3. Students' answer books ____.
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: D. have been marked
4. The thieves ____.
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: A. were arrested
5. Invitation letters ____.
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: C. were being written
B. Choose the word with the correct spelling
6. Choose the word with the correct spelling:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: A. Imposter
7. Choose the word with the correct spelling:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: B. Knave
8. Choose the word with the correct spelling:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: C. Sinew
9. Choose the word with the correct spelling:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: D. Stoop
C. Choose the correct meaning of the word
10. The word knave means:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: B. a dishonest man or boy
11. The word sinew means:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: A. a strong band of tissue joining muscle to bone
12. The word stoop means:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: C. to bend forwards and downwards
13. The word triumph means:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: C. a great success or victory
14. The word virtue means:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: D. behaviour showing high moral standards
D. Choose the correct option according to grammar
15. “He studied hard ____ he failed in the exams.” Choose the correct conjunction:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: A. but
16. “It was hot outside ____ we went back to our homes.” Choose the correct conjunction:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: B. so
17. “She is ____ intelligent ____ hardworking.” Choose the correct correlative pair:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: C. both/and
18. “You can ____ read the book ____ watch the movie.” Choose the correct correlative pair:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: D. either/or
19. “The dish was ____ delicious ____ it looked.” Choose the correct correlative pair:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: A. as/as
Please answer every question before submitting.