EDUSAMBAM logo
EDUSAMBAM ASSESSMENT SERIES

Unit 6: The Value of Time

Auto-Graded Online Self-Assessment — Section A: Multiple Choice
Progress0 / 19 answered
SubjectEnglish LanguageTotal Marks19
Total Questions19Time Allowed20 Minutes

GENERAL INSTRUCTIONS

1. Read each question carefully before answering.
2. Select one answer only per question.
3. You can change an answer any time before submitting.
4. Click Submit Test when finished to see your score and a review of each answer.
5. This is the auto-graded online version of the EDUSAMBAM printable worksheet for this unit.
A. Choose the correct form of verb
1. The boy ____ well for the examination.
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: A. is preparing
2. You ____ your work.
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: C. have finished
3. Our team ____ the match.
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: B. won
4. His brother ____ in a mill.
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: D. was working
5. We ____ hard to get through the examination.
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: D. shall work
B. Choose the word with the correct spelling
6. Choose the word with the correct spelling:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: C. Gratification
7. Choose the word with the correct spelling:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: B. Methodically
8. Choose the word with the correct spelling:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: D. Perpetually
9. Choose the word with the correct spelling:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: A. Significant
C. Choose the correct meaning of the word
10. The word cherished means:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: B. loved and protected dearly
11. The word elucidate means:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: C. to make something clearer by explaining
12. The word intrigued means:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: A. very interested and curious
13. The word prioritising means:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: C. giving importance/ranking by importance
14. The word reliable means:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: D. able to be trusted
D. Choose the correct option according to grammar
15. “She likes both burger ____ pizza.” Choose the correct correlative conjunction:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: A. either/or
16. “You can have nihari ____ pasta, but not both.” Choose the correct conjunction:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: B. or
17. “He studied hard ____ he could pass the exam.” Choose the correct subordinating conjunction:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: A. so that
18. “They were tired ____ kept working.” Choose the correct coordinating conjunction:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: B. so
19. “He is ____ intelligent ____ hardworking.” Choose the correct correlative pair:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: B. not only/but also
Please answer every question before submitting.