EDUSAMBAM logo
EDUSAMBAM ASSESSMENT SERIES

Unit 10: The Silent Predator and the Majestic Prey — Snow Leopard and Markhor

Auto-Graded Online Self-Assessment — Section A: Multiple Choice
Progress0 / 19 answered
SubjectEnglish LanguageTotal Marks19
Total Questions19Time Allowed20 Minutes

GENERAL INSTRUCTIONS

1. Read each question carefully before answering.
2. Select one answer only per question.
3. You can change an answer any time before submitting.
4. Click Submit Test when finished to see your score and a review of each answer.
5. This is the auto-graded online version of the EDUSAMBAM printable worksheet for this unit.
A. Choose the correct form of verb
1. We ____ him before.
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: C. had not seen
2. The girls ____ clothes since morning.
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: B. had not been washing
3. The butcher ____ the knife.
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: D. will not be sharpening
4. ____ this boy passed the examination?
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: A. Has
5. ____ the boy be reading his lesson?
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: C. Will
B. Choose the word with the correct spelling
6. Choose the word with the correct spelling:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: A. Agility
7. Choose the word with the correct spelling:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: B. Ecosystem
8. Choose the word with the correct spelling:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: C. Elusive
9. Choose the word with the correct spelling:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: D. Magnificent
C. Choose the correct meaning of the word
10. The word conservation means:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: A. the protection of the natural environment
11. The word herbivore means:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: C. an animal that eats only plants
12. The word heritage means:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: B. history/traditions/objects important to a country's or society's character
13. The word predator means:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: D. an animal that kills and eats other animals
14. The word vulnerable means:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: D. weak and easily hurt physically or emotionally
D. Choose the correct option according to grammar
15. “We played outside ____ it was drizzling.” Choose the correct -ough word:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: A. though
16. “There wasn't ____ sugar left for tea.” Choose the correct -ough word:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: C. enough
17. “Salma kneaded the ____ to make bread.” Choose the correct -ough word:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: B. dough
18. “The storm blew the leaves off the ____.” Choose the correct -ough word:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: A. bough
19. “He had a severe ____ throughout the day.” Choose the correct -ough word:
✓ Correct!
✗ Incorrect
Correct answer: B. cough
Please answer every question before submitting.